Fanatiek bezig met sport maar je wilt op reis? Dat is mogelijk! Mensen denken al snel dat het moeilijk is om op vakantie te gaan als je veel met sport bezig bent. Mentaal kan het moeilijk zijn omdat je nou eenmaal op vakantie bent. Niet iedereen heeft dan zin om fanatiek bezig te zijn. Maar wist je dat het super makkelijk is om je routine te blijven volgen? Ik heb wat leuke tips voor jullie!

  • Work out

Als je opzoek bent naar een hotel, kijk dan of het hotel een gymzaal heeft. Heeft het hotel geen gym? dan zijn er ook de laatste tijd speciale strippenkaarten bij fitness bedrijven. Super handig! Een abonnement is niet zo zeer nodig, vanaf nu kan je als vakantieganger ook genieten met een eenmalige strippenkaart.

  • Home work outs

Geef je nou liever niet al te veel geld uit aan de gym, home work outs zijn ook nog altijd mogelijk. Als je hotel een balkon heeft is dat natuurlijk al helemaal mooi meegenomen. Er zijn genoeg oefeningen die je online kunt volgen. In de app store zijn ook hele leuke app oefeningen te vinden.

  • Hardlopen

Geen work outs maar liever hardlopen? Ga in de ochtend voordat je dag gaat beginnen een stukje rennen. Langs het strand is een aanrader. Doe dit voor dat je gaat ontbijten want na het ontbijt heb je al sneller de neiging om niet meer te gaan. Hoe eerder hoe beter. Op die manier heb je de morning run al gehad en kan je volop van de hele dag gaan genieten. Ben je een avond sporter? Dat kan! Langs de boulevard rennen in de avond is ook een must-do!

  • Hydrate

Blijf drinken!! minimaal 2 liter per dag. Vooral als je van plan bent om naar een warm land te gaan heb je al gauw 3 liter nodig. In Italië had ik altijd een leeg flesje in m’n tas en ging ik die constant bij vullen. Op die manier bespaar je ook nog eens geld en hoef je niet de hele tijd water aan te schaffen.

  • Vermijd openbaar vervoer

Ga zo veel mogelijk het openbaar vervoer vermijden. Ga lekker lopen! Of huur een fiets. Wandelen is the key en op die manier heb je toch nog wat extra beweging gedaan. Laatst op Ameland had ik samen met een vriendin in de ochtend mountain bikes gehuurd. Je bent actief bezig en gelijke tijd zie je ook nog eens het mooie natuur om je heen. Het openbaar vervoer is super handig om overal snel te komen maar hoe leuk is het nou om langs alles te lopen? Neem je tijd, bekijk en geniet van alles om je heen.

  • Fooood!!

Als ik op reis ga ben ik altijd heel benieuwd naar het eten! Ik ben gek op lekker eten en nieuwe dingen proberen, maar na een paar dagen begin je al snel verandering van binnen te voelen als je een heel ander eetpatroon thuis hebt. Let je nou wat meer op je lijn? Eet bij een restaurant met mate en ga wat vaker naar de supermarkten. Dit is super handig als je een appartement hebt gehuurd of een hotel kamer met een mini koelkast en keukentje. Komt beide niet van toepassing? Kies bij een restaurant voor iets wat in je thuis patroon past.

Fit blijven tijdens je vakantie heeft absoluut niet veel tijd nodig. Je hebt uiteindelijk de hele dag nog om leuke dingen te gaan doen. Do things that makes you happy!