Het weer is eindelijk aan het veranderen! De zomer is langzamerhand aan het opkomen en bij de zomer denk ik aan blijdschap en mooie kleuren. De Hortensia is een echte sfeermaker en hoe mooi is het om zo’n prachtig boeket met Hortensia’s in huis te hebben?

De Hortensia kwam voor in 1771. De Latijnse naam van Hortensia is Hydrangea en betekent watervat; ‘hydro’ (water) en ‘angeion’ (vat of kruik) . De naam Hortensia is bedacht door een Franse plantkundige genaamd Philibert Commerson en het vermoeden is dat de bloemsoort naar een vrouw is vernoemd. De Hortensia staat symbool voor  dankbaarheid, maar ook voor schoonheid en overvloed en oprechte gevoelens

Hortensia is niet zomaar een bloem, het is een hele bijzondere snijbloem. Als je er goed voor zorgt kan het zo zijn dat de snijbloem wel 3 weken mee kan! De Hortensia’s van nu zijn meestal roze en wit, maar ook blauw, paars en groen. Voor de herfst zullen donkerrood, groene en doorgekleurde tinten vaker voorkomen.

Het is nu een prachtig moment om Hortensia’s in huis te hebben. Ik was aanwezig bij een bloemstylist in Groningen genaamd Hans Zijlstra. Ik heb daar een tijdje rondgekeken en de mooie kleuren en sfeer van de Hortensia zelf kunnen opvangen. Bloemen geven echt een blij gevoel en het is geweldig om zulke prachtige bloemen te mogen fotograferen.

Bij de bloemstylist lieten ze zien hoe je een Hortensia kan combineren in een boeket. Mooie paarse bloemen in combinatie met groen. Boeketten maken is vakwerk. Creativiteit en gevoel is belangrijk want zo zie je maar dat het resultaat zeer bijzonder uitgekomen is.

Van de bloemisten kreeg ik ook nog handige tips mee. Als je wat langer van je Hortensia wilt genieten, zorg ervoor dat je een schone vaas gebruikt met lauw water. Je krijgt altijd een zakje mee en daar zit speciaal snijbloemvoedsel in. Haal de onderste bladeren van de steel af, Bij een boeket zie je dat de bloemist dit meestal al voor je doet. Zo niet, dan moet je het nog even zelf verwijderen. Snij 1cm van de steel en herhaal dit om de 3 dagen. Zorg er ook voor dat de bloemen niet volop in de zon staan bij jou thuis.

Er kan zoveel gevarieerd worden met Hortensia’s en ik moet zeggen dat ze er echt uitspringen! Natuurlijk kan jij zelf ook creatief aan de slag gaan en zelf een boeket samenstellen met de Hortensia.

Ik heb uiteindelijk zelf ook een boeket meegenomen. Ik wou heel graag een boeket die samen gestyled zou worden met de witte Hortensia. Witte bloemen vind ik prachtig en ik wist dat ik er iemand anders op dat moment ook heel blij mee kon maken. M’n moeder kwam net terug van vakantie en haar verwelkomen met een bloemetje vond ze geweldig!

Zie hierboven het mooie boeket gecombineerd met Hortensia’s

Meer weten over de Hortensia? Neem dan snel een kijkje op de website van Hydrangeaworld. Voor nog meer inspiratie kijk dan ook even op Pinterest.

*Artikel in samenwerking